• 12,5 miljoner till cancerforskning i Västsverige

[2019-03-20] BIDRAG. Styrelsen för Jubileumsklinikens Cancerfond har beslutat att dela ut över 12,5 miljoner kronor till cancerforskning med anknytning till Jubileumskliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Här har tre av Sahlgrenska Cancer Centers forskare fått projektbidrag.

• Khalil Helou ny akademigemensam studierektor för utbildning på forskarnivå

[2019-02-26] Khalil Helou, forskare på avdelningen för onkologi på institutionen för kliniska vetenskaper samt på Sahlgrenska Cancer Center, har utsetts till akademigemensam studierektor för utbildning på forskarnivå.

• Medarbetare från Sahlgrenska Cancer Center startar centrum för bröstcancer

[2019-02-05] Roger Olofsson Bagge, medarbetare på Sahlgrenska Cancer Center, blir föreståndare för nya centrumbildningen "Bröstcentrum Sahlgrenska" på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Denna centrumbildning ska samordna och centralisera vården för patienter med bröstcancer och andra bröstsjukdomar.

• Totalt nio miljoner kronor från Sjöbergsstiftelsen till cancerforskning vid Sahlgrenska akademin

[2019-01-29] BIDRAG. Sjöbergsstiftelsen har nyligen beslutat att stödja två grupper inom cancerforskning vid Sahlgrenska akademin med totalt nio miljoner kronor. Störst bidrag får en studie som kan öppna för användningen av immunterapi som behandling mot cancer i bukspottskörteln.

• Immunterapi räddar många liv - men skulle kunna hjälpa ännu fler

[2018-12-04] FORSKNING. Årets Nobelprisvinnare i medicin har revolutionerat behandlingen av cancer med immunterapi, som innebär att en av fem patienter med spridd hudcancer kan botas. Men hälften av patienterna med metastaserad malignt melanom blir inte hjälpta av den nya behandlingen. Forskare på Sahlgrenska Cancer Center och i Melanomteamet på Sahlgrenska Universitetssjukhuset försöker tillsammans förstå varför immunterapi har så varierad effekt på olika patienter.

• Hundra miljoner till cancerforskning vid Göteborgs universitet

[2018-11-14] BIDRAG. Cancerfonden delar ut närmare 630 miljoner till cancerforskning under nästa år. Av dessa går nästan hundra miljoner till Göteborgs universitet. Jonas Nilsson fick totalt drygt tio miljoner ur årets utlysning från Cancerfonden, till forskning med målet att finna nya behandlingar av patienter med spridd hud- eller ögonmelanom.

• Jonas Nilsson är ny föreståndare för Sahlgrenska Cancer Center

[2018-10-16] LEDNINGSUPPDRAG. Sedan 2010 har Sahlgrenska Cancer Center varit en kraftsamling inom cancerforskning i Göteborg ¿ en satsning som bäddat för både mer forskningsmedel och topprekryteringar. Jonas Nilsson har nu tagit över efter Göran Stenman som föreståndare för centrumet.