Nyheter

• Göran Landberg och Jonas Nilsson får bidrag till cancerforskning från Vetenskapsrådet

[2019-10-30] Totalt 29 forskare vid Sahlgrenska akademin får dela på nästan 120 miljoner i bidrag från Vetenskapsrådet. Två av dessa är Göran Landberg och Jonas Nilsson från Sahlgrenska Cancer Center, vilka får 4800 000 miljoner kronor var för deras forskningsprojekt inom cancerns mikromiljö respektive malignt melanom.

• Jonas Nilsson får bidrag från IngaBritt och Arne Lundbergs Forskningsstiftelse

[2019-10-14] Jonas Nilsson, föreståndare på Sahlgrenska Cancer Center, får bidrag på 5 miljoner kronor från Inga Britt och Arne Lundbergs Forskningsstiftelse. Bidraget går till Jonas Nilsson och hans forskningsgrupps projekt om malignt melanom och ska främst användas för inköp av apparatur, hjälpmedel och utrustning som exempelvis ett renrum och bioreaktorer.

• Två unga SCC-forskare får postdoktorala SSMF-stipendier

[2019-08-14] Elin Bernson och Ganesh Vilas Shelke från Sahlgrenska Cancer Center är två av tre unga forskare som får postdoktorala stipendier från Svenska Sällskapet För Medicinsk Forskning (SSMF). Var och en av forskarna får 850 000 kronor för två års forskning på heltid.

• SCC-forskare publicerar två artiklar i vetenskapliga tidskriften Cell

[2019-06-28] Martin Bergö och Volkan Sayin på Sahlgrenska Cancer Center berättar om sin forskning, som visar på nya uppgifter gällande den grundläggande förståelsen om spridningen av lungcancer. I denna svenska studie, tillsammans med en amerikansk studie (där Sayin även är medförfattare) visar forskningen att lungcancerceller använder sig av antioxidanter, kroppsegna eller från kosten, för att öka upptag och användning av socker och därmed sprida sig i kroppen. Detta öppnar för nya strategier att behandla lungcancer.

• Alexander Hallner från Sahlgrenska Cancer Center fick pris för Årets avhandling 2018

[2019-05-28] UTMÄRKELSE. Alexander Hallner från Sahlgrenska Cancer Center är en av sju som fick pris för årets avhandling 2018 från Sahlgrenska Akademin. Alla sju pristagare gav korta presentationer om sin avhandling och fick ta emot diplom och blommor av Sven Blad, representant för Dr Arnt Vestbys Forsknings-Stiftelse, och Agneta Holmäng, dekan för Sahlgrenska akademin.

• Gothenburg Cancer Meeting 2019 - Cancerforskare i brett möte i Göteborg

[2019-05-14] KONFERENS. Det första Gothenburg Cancer Meeting (GCM2019) hölls den 6-7 maj. Mötet organiserades av Sahlgrenska Cancer Center på Wallenberg konferenscentrum på Medicinareberget i Göteborg.

• Anna Martner får Senior Investigator Award från Cancerfonden

[2019-03-25] Anna Martner på Sahlgrenska Cancer Center får nu Cancerfondens Senior Investigator Award. Bidraget finansierar hennes lön på heltid under sex år. Därmed blir hon den femte forskaren från Göteborgs universitet som får denna tjänst. Just nu arbetar hennes grupp med att förbereda en klinisk studie som kanske kan bidra till bättre behandling vid cancer i bukspottkörteln.