• Hundra miljoner till cancerforskning vid Göteborgs universitet

[2018-11-14] BIDRAG. Cancerfonden delar ut närmare 630 miljoner till cancerforskning under nästa år. Av dessa går nästan hundra miljoner till Göteborgs universitet. Jonas Nilsson fick totalt drygt tio miljoner ur årets utlysning från Cancerfonden, till forskning med målet att finna nya behandlingar av patienter med spridd hud- eller ögonmelanom.

• Jonas Nilsson är ny föreståndare för Sahlgrenska Cancer Center

[2018-10-16] LEDNINGSUPPDRAG. Sedan 2010 har Sahlgrenska Cancer Center varit en kraftsamling inom cancerforskning i Göteborg ¿ en satsning som bäddat för både mer forskningsmedel och topprekryteringar. Jonas Nilsson har nu tagit över efter Göran Stenman som föreståndare för centrumet.

• Ka-Wei Tang söker svar om cancerviruset som nästan alla har

[2018-05-16] UNGA FORSKARE. Som ST-läkare i klinisk mikrobiologi med forskningstid inom Wallenberg Centre for Molecular and Translational Medicine (WCMTM) undersöker Ka-Wei Tang en potentiell akilleshäl för Epstein-Barr viruset. Om hypotesen håller kan forskningen så småningom leda till en ny cancerbehandling.

• Möjliga kliniska samarbeten lockade David Bryder till Göteborg

[2018-01-18] NY PROFESSOR. Lundaforskaren David Bryder, som gjort banbrytande upptäckter om blodstamceller, har numera kontor i Sahlgrenska Cancer Center på Medicinareberget. Den translationella miljön, och de goda möjligheterna till samarbete med kliniska forskare, var det som framförallt lockade honom hit.

• Stor samverkanssatsning inom cancerforskning - för bättre läkemedel och diagnostik

[2018-01-17] Stor samverkanssatsning inom cancerforskning ¿ för bättre läkemedel och diagnostik

• Totalt drygt 56 miljoner kronor från Cancerfonden

[2017-11-21] BIDRAG. Forskare vid Göteborgs universitet får totalt drygt 56 miljoner kronor i bidrag i årets utdelning från Cancerfonden. Nästan hälften av dessa medel är nya beviljade bidrag.

• Göran Landberg ny vicerektor för forskning vid GU

[2017-10-16] Rektor Eva Wiberg är nu klar med rekryteringen av sin nya universitetsledning. Nuvarande områdeschef Anna Lindholm tar över som universitetsdirektör. Göran Landberg, chef för Wallenberg Center för Molekylär och Translationell Medicin, blir ny vicerektor för forskning.